Categories

Retete pentru postul Pastelui

Toate aceste retete, colinde si datini se regasesc in cartea “Retete de post si sarbatori crestine”, autor Maria Cristea Soimu. Aceasta carte se gaseste la www.librarieametist.ro si in format electronic. Cartile de bucate “Retete de post si sarbatori crestine”, “Retete pentru copii” si “Retete batranesti. Mancare ca la mama acasa” vor beneficia in aceasta perioada (pana la Paste) […]

Retete pentru postul pastelui - Masa de Paste

MASA DE PAŞTE 

Masa de Paşte este o masă bogată, care conţine preparate specifice: cozonaci, ouă roşii, mielul pascal.

Mielul se pregăteşte sub diferite forme. Important este ca oasele picioarelor să rămână întregi, de aceea partea aceasta a mielului se face friptură în tăvi mari.

Din măruntaie şi din carne macră se prepară mâncăruri deosebit de bune, acestea […]

Retete pentru postul Pastelui - Saptamana Patimilor

Săptămâna Patimilor

 

Luni

Şi a doua zi, ieşind ei din Betania, El a flămânzit.

Şi văzând de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva în el; şi ajungând la smochin, n-a găsit nimic deât frunze. Căci nu era timpul smochinelor.

Şi vorbind i-a zis: de acum înainte, rod din tine nimeni în veac […]

Retete pentru postul Pastelui - Duminica Floriilor

– Duminica Floriilor –

 Şi când s-au apropiat de Ierusalim, la Betfaghe şi la Betania, lângă Muntele Măslinilor, a trimis pe doi dintre ucenicii săi,

 Şi le-a zis: „Mergeţi în satul care este înaintea voastră şi, intrând în el, îndată veţi afla un mânz legat pe care n-a şezut azi nici un om. Dezlegaţi-l şi aduceţi-l.

 Iar de […]

Retete pentru postul Pastelui - Sambata lui Lazar

Este sambata in care se fac pomeniri pentru cei adormiti. In biserica se fac slujbe inchinate evenimentelor invierii lui Lazar, cand se canta si un colind special, numit Lazarelul. Va vom oferi si o retata de coliva.

SÂMBĂTA LUI LAZĂR

(sau sâmbăta Floriilor)

 Şi era bolnav un oarecare Lazăr din Betania, satul Mariei şi al Martei, sora ei.

Iar […]

Retete pentru postul Pastelui

Stimate cititoare, 

Pentru ca intram in ultimele saptamani ale Postului mare, cand gospodina are sarcini multe si nu reuseste prea usor sa-si planifice timpul, venim in ajutor cu un program corelat cu cel al bisericii. Astfel, pentru 25 martie  – Bunavestire va oferim: 

1. Evanghelia dupa Luca 

2. Masa de Bunavestire (dezlegare la peste) 

Caci nu e drept sa […]

Mic dejun

      Primavara este un anotimp al schimbarilor si innoirilor . Este o perioada buna pentru mame ca sa indrepte sau sa retuseze niste lucruri care nu le plac in tinuta copiilor, in meniurile pe care le alcatuiesc si-n gandurile pe care le nutresc despre sine. De ce despre sine? Pana la 3-4 ani, mama este […]