Categories

Masa de Craciun

MASA FESTIVĂ DE CRĂCIUN

Masa de Crăciun este un prilej de întâlnire a rudelor, prie­te­ni­lor, angajaţilor sau invitaţilor. Un Crăciun trăit de unul singur este un Crăciun trist. Cântecele de sărbătoare, poveştile, colindele şi urările de bine pe care şi le împart oamenii cu acest prilej concordă cu bucuria naşterii Domnului Iisus Cristos.

Europa consumă la sărbătorile […]

Prepararea porcului

Preparate tradiţionale din carne de porc

Prepararea cârnaţilor

În ordinea treburilor legate de prepararea cărnii de porc după ce acesta a fost tăiat, cârnaţii ocupă un loc de frunte, pentru că maţele trebuie separate imediat de carne, spălate şi lăsate cu sare o zi întreagă pentru ca să piardă mirosul şi să se întărească. Maţele se curăţă […]

Retete cu peste

Iata cateva retete cu peste pentru zilele din post cu dezlegare la ulei, peste si vin:

Păstrăvi în faşă (4-6 pers.)
4-6 păstrăvi de 300-400 g fiecare, 1/2 kg morcovi, 2 cepe, 1 lămâie, 50 g margarină, seminţe de coriandru, sare, piper, 4-6 folii de aluminiu de 30/30 cm, 1 portocală.

Se curăţă păstrăvii de […]

Retete de post

A venit timpul postului, deci iata cateva retete de post:

Borş de cartofi (4-6 pers.)
1 kg cartofi, 2 morcovi, 1 cană cu zarzavat conservat în sare,
1 lingură cu bulion de roşii, 2 cepe, 2 linguri cu ulei, sare, 2–3 căţei de usturoi, 1/2 l borş, leuştean uscat.

Se spală cartofii, se curăţă de coajă […]