Categories

Dulciuri pentru copii

Mere cu cremã (2-15 ani)  

          4 mere, 2 ouã, 1 pahar de zahãr, 1 linguriþã de zeamil sau de fãinã de orez, fructe din dulceatã.

– Se spalã merele, se curãþã de coajã cu lama unui cuþit ascutit. Se golesc de seminþe cu un cutit subtire, apoi se fierb zece minute în sirop (douã pahare de apã si un pahar de zahãr), parfumat cu vanilie sau coajã de lãmâie.

– Se scot merele pe o farfurie întinsã, se umplu cu marmeladã sau cu dulceatã de fructe. Se face o cremã din:

– Siropul în care au fiert merele se îngroasã pe foc, se rãceste si se încorporeazã în el gãlbenusurile frecând cu o lingurã de lemn. Se îngroasã cu o lingurã de zeamil sau cu fãinã de orez. Când aratã ca o smântânã groasã se pun albusurile bãtute spumã si se toarnã peste mere. Se lasã la rece.

– Se servesc ca desert la toate mesele. Copiii au mare nevoie de dulce.

Mere în aluat (2-15 ani)  

          4 mere mari, 1 ou, 1 ceascã de lapte, 1 ceascã de ulei, sare, zahãr farin, 4 linguri de fãinã, un praf de sare.

– Se curãtã merele de coajã ti de seminþe, se taie felii groase, se trec prin aluat de clãtite fãcut mai vârtos.

– Se sparge oul, se pune fãina, se pune un praf de sare si se subtiazã cu lapte.

– Se trec feliile de mãr prin aluat si se lasã sã se prãjeascã în ulei fier­binte.

– Se scot si se pudreazã cu zahãr farin cât sunt calde. Se servesc calde si reci.

Comments are closed.