Categories

Budinca I

Budincã de clãtite (1-10 ani)

          1 ou, 11 linguri pline cu fãinã, 1/2 l. lapte dulce, 1 pahar de sifon sau apã mieralã, sare, 250 g brânzã de vaci, 4 linguri de zahãr, coajã de lãmâie, 200 g marmeladã de fructe, ulei.

– Se sparge oul în vas smãlþuit, se amestecã încet cu 2 linguri de fãinã. Se subtiazã cu lapte. Se pune 1 praf de sare, se continuã operatia pânã când aluatul este gata. Se adaugã sifonul si se pune la rece 1 orã.

– Se amestecã brânza cu zahãr si coaja de lãmâie, se freacã spumã.

– Se fac clãtite în tigaie de teflon unsã cu un pic de ulei. Se scot pe un platou si se rãcesc.

– Într-o cratitã unsã se pune o clãtitã, se unge cu marmeladã de fructe, apoi altã clãtitã unsã cu brânzã.

– Când compoziþia s-a terminat forma se pune la cuptor pentru un 1/4 ora. Se scoate, se pudreazã cu zahãr farin si se rãceste un alt 1/4 orã. Se serveste tãiatã în razã, ca desert la oricare dintre mese.

Comments are closed.