Categories

Budinca II

Budincã de mere (1-15 ani) 

          1 franzelã mai veche, 5 mere mari, 1 lingurã de unt, 1 lingurã de pesmet, 1 lingurã de stafide, 10 nuci, 4 ouã, 1 ceascã de lapte dulce, 100 g zahãr tos, un praf de sare.

– Se spalã merele, se curãþã de coajã si de sâmburi ºi se taie felii subtiri. Se lasã într-o farfurie acoperite cu patru linguri de zahãr tos.

– Se unge cu unt o cratitã smãltuitã sau o formã de sticlã incasabilã.

– Se acoperã cu o lingurã de pesmet, se miscã forma pentru a se uni­formiza, dupã care se pun feliile de franzelã. Se stropesc cu lapte dulce.

– Peste franzelã se pun merele. Se bat ouãle spumã cu un praf de sare si restul de zahãr si se rãstoarnã peste mere si franzelã.

– Se pot pune în budincã nuci, stafide, alune sau alte fructe preferate de copil dupã ce a împlinit 3 ani.

– Se coace budinca la foc potrivit jumãtate de orã, se scoate, se taie felii groase, se serveste caldã sau rece lângã compot sau ceai putin îndulcit. Este bunã si a doua zi.

Comments are closed.