Categories

Coctail-uri de vara I

Coctail de grepfrut

          Pentru 1 pahar: 5/10 suc de grapefruit, 2/10 suc de lãmâie, 3/10 suc de ananas.

Se folosesc sucuri obtinute industrial. Bãutura se serveste în pahare înalte, cu pai. Se dilueazã cu apã mineralã.

Coctail de mentã

  1 pumn de frunze de mentã verde proaspãtã, 6 linguri de zahãr,   2 lãmâi.

– Se spalã frunzele de mentã, se pun în vas emailat acoperite cu   2 linguri de zahãr  si se lasã asa jumãtate de orã, timp în care se fierbe un sirop de zahãr (1 litru apã rece si 4 linguri de zahãr se fierb 5 minute la foc viu).

– Siropul se toarnã peste frunzele de mentã, se acoperã vasul, se lasã sã se rãceascã 1 orã.

– Se storc lãmâile (pe rozetã de plastic, cu lingurita sau în mixer), sucul se toarnã peste frunzele de mentã. Se strecoarã în sticlã curatã, se þine la rece 2 ore, apoi se serveste în pahare cu pai, alãturi de biscuiþi sau piscoturi.

Comments are closed.