Categories

Gogosele economice

Gogosi de pâine (2-15 ani)

          1/2 franzelã fãrã coajã, 1 canã de lapte dulce, 3 ouã, 100 g zahãr tos, 1  praf de sare, coajã de lãmâie, ulei.

– Se curãtã franzela de coajã, se înmoaie în lapte cald, îndulcit cu zahãr pe foc moale. Laptele, înainte de a fi folosit, se parfumeazã cu coajã rasã de lãmâie sau cu vanilie si se sãreazã puþin. Franzela înmuiatã se frãmântã cu mâna, se amestecã încet cu 3  gãlbenusuri si cu albusurile bãtute spumã. Se omogenizeazã amestecând continuu. Se iau bulgãrei mici cu lingura din amestec si se prãjesc în ulei fierbinte pus în ceaun de tuci sau în teflon.

– Se scot, se scurg, se pudreazã cu zahãr farin si se servesc calde. Sunt bune la toate mesele copiilor.

Comments are closed.