Categories

Budinca de clatite

Budincã de clãtite cu brânzã de vaci  si miere (10 luni-15 ani)   (3-4 porþii)

          1 ou, 11 linguri de fãinã, 1/3 lapte, 100 g brânzã de vaci, mere, 2 linguri de miere,

            1 linguriþã de unt,  1 praf de sare.

   Se face un aluat de clãtite din: oul bãtut spumã, amestecat cu fãina si laptele puse pe rând. Se obtine un aluat subtire ca o smântânã. Dacã lipseste laptele se poate folosi apã rece sau apã mineralã (alcalinã). În aluatul bine omogenizat se pune 1 praf de sare, dupã care se fac clãtitele în cratitã tip teflon sau în tigaie de metal inox unsã cu o picãturã de ulei. Se pune ulei din douã în douã clãtite. Se unge cu unt o cratitã rotundã sau un vas de sticlã de Jena. Se pune prima clãtitã. Se unge cu brânzã de vaci în amestec de miere. Se pune altã clãtitã. Se unge cu un strat subtire de brânzã de vaci, se pun deasupra felii subtiri de mãr. Se încheie budinca dupã ce toatã brânza a fost folositã. Se pune cratita în bain-marie si se coace budinca 15 minute pe plitã sau în cuptor. Budinca se serveste caldã, tãiatã felii în razã.

 

Comments are closed.