Categories

Deserturi de vara pentru copii

Sufleu cu brânză de vaci  (1 – 15 ani)
250 g. brânză de vaci, 2 ouă, 1 lingură de unt, sare, 1 lingură de zahăr.
– Brânza se freacă spumă cu o lingură de zahăr, un praf de sare, gălbenuşurile crude  şi o linguriţă de unt.
– Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă peste brânză. Se omogenizează umblând cu furculiţa de jos în sus.
– Se unge o cratiţă emailată  cu unt, se răstoarnă sufleul şi se fierbe la bain-marie  45 de minute.
– Se serveşte tăiat felii în rază, fără pâine.

Budincă cu cireşe (2 – 15 ani)
4 chifle sau 1 franzelă mică, 4 ouă, 2 linguri de unt, 200 g.  zahăr, 2 linguri de pesmet, sare, 1 kg de cireşe.
– Se curăţă pâinea de coajă, se înmoaie în apă rece se stoarce bine şi se pune în castron adânc. Se freacă energic cu gălbenuşurile, un praf de sare, zahărul şi o lingură de unt. Când arată ca o cremă se adaugă albuşul bătut spumă, se omogenizează uşor şi se încorporeaza cireşele fară sâmburi. Se folosesc numai fructe sănătoase şi  bine coapte.
– Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet şi se răstoarnă amestecul.
– Se coace la foc potrivit  40 de minute.

Biscuiţi de casă  (1 – 15 ani)
150 g. zahăr  pudră, 1 pachet zahăr vanilat, 150 ml. de ulei, 4 gălbenuşuri, 300 g. făină, un praf de sare, 1/2 praf de copt.
– Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul pudră. Se toarnă încet uleiul continuând operaţiunea de frecare  într-un singur sens, până când se obţine o cremă omogenă.
– Praful de copt se stinge cu o lingură de oţet şi se pune peste gălbenuşuri. Se pune un praf de sare, se omogenizează.
– Făina se cerne şi se pune în ploaie peste crema de gălbenuşuri.  Se freacă în continuare, după care se frământă aluatul câteva minute.
– Aluatul se întinde în foaie groasă, se taie rondele cu gura unui pahar şi se pun în tava neunsă.  Se pune peste biscuiţi zahăr  vanilat şi se coc la foc iute până când se rumenesc.
– Se servesc simpli, cu lapte, cu compot, cu salată de fructe sau se dau pe răzătoare şi se servesc cu mere rase.

Piureu de banane cu brânză de vaci
1 banană, 2 linguriţe de brânză de vaci pasată, 1 linguriţă sirop de zahăr (cu zeamă de măr).
– Banana bine frământată se amestecă încet cu brânza de vaci şi se îndulceşte (dacă e nevoie) cu sirop de zahăr făcut cu zeamă de măr.
– Se dă copilului peste 5 luni la masa de fructe.

Suc de piersici
2-4 piersici foarte coapte, 2 struguri albi sau negri bine copţi, 1 pahar de apă minerală, 1/2 lămâie mică, 1 linguriţă de zahăr.
Se spală fructele, se curăţă (piersicile) de coajă şi de sâmburi, se dau pe răzătoarea de sticlă şi se pun în stregurătoare de plastic. Strugurii se strâng în mână. Sucul obţinut se strânge în vas emailat şi se amestecă bine cu sucul de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de zahăr. Se diluează amestecul cu un pahar de apă minerală. Se împarte în pahare şi se serveşte copiilor la temperatura camerei.

Suc de pere cu lămâie
4 pere, 1/2 lămâie, 2 banane, 1/2 linguriţă de zahăr.
Fructele, fără coajă şi sâmburi, tăiate felii subţiri, se pun în mixer şi se mixează împreună. Sucul se strânge în vas emailat, apoi se pune în pahar şi se consumă imediat. Paharele se decorează cu felii de lămâie trecute prin zahăr.

Comments are closed.